logo

Kolínský Den záchranářů se koná tradičně 8. května, letos je jeho devatenáctý ročník

Středočeský kraj - 6.5.2015

Už tradičně se ve svátek 8. května sjedou do Kolína záchranáři z celého kraje. Letos se tak v královském městě na Labi bude pod záštitou starosty Víta Rakušana konat v pořadí 19. ročník Dne záchranářů.

Bohatý program odstartuje v 8 hodin jízda záchranářské techniky, která ve dvou větvích dorazí od stanice HZS Kolín na centrální Karlovo náměstí. Tam se bude také odehrávat hlavní část dopoledního programu, který profesionální i dobrovolní hasiči letos připravili v duchu motta TATRA ve službách požární ochrany.

dzk

I na dalších místech, kde se budou po celý den záchranáři představovat ve statických i dynamických ukázkách, si dospělí a děti užijí spousty napětí a zábavy. Některé exponáty si pak budou moci nejen prohlédnout, ale i osobně vyzkoušet. Hasiči, policisté, zdravotničtí záchranáři, strážníci i vojáci připravují také různé soutěže, ve kterých si hlavně ti nejmenší mohou vyzkoušet své „záchranářské“ schopnosti. Ani tentokrát nepřijdou děti o tolik oblíbené hrátky v pěně, stačí být po 14. hodině na Kmochově ostrově.

Součástí doprovodného programu jsou i různá kulturní vystoupení. Těšit se můžete například na swingový Kolínský Big Band nebo populární skupinu Děda Mládek Illegal Band. Celý den pak uzavře ve 21:30 hodin slavnostní ohňostroj.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje