logo

Rallye Rejvíz 2015: Vítězné týmy jsou ze Slovenska, Maďarska a Kanady, nejlepší z našich na mezinárodním poli jsou pražští záchranáři

Olomoucký kraj - 2.6.2015

Již po devatenácté se do Koutů nad Desnou sjeli na konci května záchranáři z celého světa v rámci účasti na soutěži Rallye Rejvíz.

Letos se do soutěže přihlásilo téměř devadesát lékařských či nelékařských záchranářských týmů mimo jiné z Japonska, Nového Zélandu, Irska, Kanady, Spojených států, Estonska, Švýcarska, Velké Británie a dalších evropských zemí včetně České republiky.

Hlavní část Rallye Rejvíz je rozdělena na čtyři kategorie. V národní soutěži českých a slovenských týmů RLP zvítězil tým košické záchranky, v kategorii RZP opět slovenští záchranáři z Košic. V mezinárodní soutěži posádek s lékařem byl vítězný maďarský tým Hungarian Air Ambulance a mezinárodní soutěž posádek bez lékaře vyhrál tým z Kanady. V této kategorii, tedy „International paramedic“, obsadili jako nejlepší z českých týmů 11. místo pražští záchranáři.

Závody i letos doplnila soutěž Zlaté sluchátko pro dispečerky a dispečery obsluhující na ZOS tísňovou linku 155, 1. místo získala ZZS Ústeckého kraje, konkrétně František Němec. Pro studenty českých i slovenských lékařských fakult byla připravena speciální soutěž, díky které si mohli osvojit základní návyky nutné pro práci záchranáře v terénu. Zde získala 1. místo LF Masarykova univerzita Brno team 1.

Foto ZZS JMK