logo

Záchranáři po celém Moravskoslezském kraji ošetřovali pády z výše

Moravskoslezský kraj - 26.6.2015

Posádky zdravotnické záchranné služby musely během čtvrtka zasahovat u několika případů, kdy došlo k pádu z výšky. V odpoledních hodinách bylo nutno vyjíždět hned k pěti takto zraněným osobám. Ošetřovat zraněné bylo nutno v Ostravě a okolí, na Novojičínsku, Karvinsku a Bruntálsku.

V poledne zasahovali záchranáři nejprve u ženy v seniorském věku, která spadla ze žebříku a přivodila si poranění páteře. Událost se odehrála v Dětmarovicích na Karvinsku a pacientka byla předána na chirurgické ambulanci orlovské nemocnice.

Po patnácté odpoledne vyjížděla posádka k jednasedmdesátiletému muži v Ostravě, který se zranil totožným způsobem, když spadl z pětimetrové výšky a poranil si při tom dolní končetinu. Musel být ošetřen, obdobně jako další, stejně starý muž ve Staré Vsi nad Ostravicí, jenž také spadl ze zebře.

Před pátou hodinou odpolední spěchali záchranáři k devětatřicetiletému pacientovi do Rýmařova. K jeho pádu došlo, když jej postihl záchvat křečí. Spadl z lešení, z výšky okolo šesti metrů. Kromě pozemní posádky u muže zasahovali také letečtí záchranáři, kteří jej po poskytnutí první odborné péče přepravili letecky do ostravské Fakultní nemocnice.

Posledním ošetřeným byl muž na Novojičínsku, který rovněž spadl ze žebříku a přivodil si poranění horní končetiny.