logo

Při střetu dvou osobních vozidel u Ostrova nad Oslavou se zranili čtyři lidé, jeden zraněný byl do nemocnice transportován letecky

Kraj Vysočina - 3.7.2015

Ve čtvrtek ve 14.12 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel na komunikaci spojující Ostrov nad Oslavou a Křižanov. K nehodě vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů ze stanice ve Žďáře nad Sázavou a také jednotku sboru dobrovolných hasičů ze Žďáru nad Sázavou 2 – Zámku.

PZR_101T-2015_07_02-4525cd10

Při střetu se zranili celkem čtyři lidé. Z jednoho z havarovaných vozidel museli hasiči vyprostit vážně zraněného zaklíněného řidiče za použití hydraulického nářadí. Zasahující jednotky pomohly zdravotníkům s ošetřením zraněných osob a s jejich transportem do vrtulníku a sanitních vozů.

Na havarovaných vozidlech hasiči provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. Provoz na komunikaci byl po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému výrazně omezen. Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Ostrov-nad-Oslavou---Krizanov

kpt. Ing. Bc. Petra Musilová
tisková mluvčí HZS KV