logo

Rožnov má novou výjezdovou základnu záchranné služby

Zlínský kraj - 9.7.2015

Nová výjezdová základna zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje je v provozu od středy, 8. 7. 2015 v Rožnově pod Radhoštěm. Po Morkovicích – Slížanech je to druhé stanoviště, které letos ze svého rozpočtu podpořil Zlínský kraj.

Jedná se o dvoupatrovou budovu, v níž je umístěna také ordinace pro pohotovostní lékařskou službu. „Snažíme se o to, aby stanoviště zdravotnické záchranné služby pro sloužící posádky RV a RZP bylo co nejblíže obyvatelům, aby jim lékaři a specialisté mohli co nejrychleji poskytnout pomoc,“ řekl při slavnostním otevření Stanislav Mišák, hejtman Zlínského kraje. V přízemí jsou tři garáže pro sanitní vozy s technickým zázemím, sklady léků, zdravotnických pomůcek, dezinfekce a kotelna. Ve druhém patře jsou šatny s hygienickým zázemím a pracovny. K dispozici je také pět parkovacích stání u budovy.

img-4558

Na realizaci nového výjezdového stanoviště se podílel Zlínský kraj (5,6 mil. Kč), dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava (11 mil. Kč) i vlastní finanční zdroje Zdravotnické záchranné služby (necelých 400 tis. Kč).

V příštím roce je plánováno dokončení stanoviště zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje v Suché Lozi a v Buchlovicích.

Renata Škrobálková
tisková mluvčí
Krajský úřad Zlínského kraje