logo

Nehoda automobilu na Karvinsku, muž utrpěl vážná zranění a musel být vyprošťován

Moravskoslezský kraj - 1.3.2016

Zdravotnická záchranná služba vyjížděla v pondělí 29. února, k vážné dopravní nehodě na Karvinsku. Po půl čtvrté odpoledne byla pracovníkům operačního střediska ZZS nahlášena dopravní nehoda – náraz automobilu do mostu v obci Dolní Suchá. Na místo události byla vyslána nejbližší posádka rychlé lékařské pomoci ze stanoviště v Havířově a vrtulník LZS z Ostravy.

Jednadvacetiletý účastník nehody zůstal zaklíněn uvnitř automobilu a musel být vyproštěn. Utrpěl mnohočetná vážná zranění v oblasti hrudníku a dolních končetin, zasahující lékař vyslovil podezření také na poranění pánve. Jeho stav vyžadoval uvedení pacienta do umělého spánku, zajištění dýchacích cest a převedení na umělou plicní ventilaci.

Týmy ZZS naložily krční límec, zafixovaly postiženého do vakuové matrace, zajistily vstup do kostní dřeně a zahájily podávání léků. Po provedení všech potřebných opatření pacienta ze sanitního vozidla, kde byl ošetřován, přesunuli záchranáři na palubu vrtulníku. Stroj jej poté šetrně přepravil na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK