logo

Dopravní nehody motocyklistů v Olomouckém kraji

Olomoucký kraj - 11.9.2016

U dvou dopravních nehod s účastí motocyklistu zasahovaly 10. 9. 2016 výjezdové posádky stanovišť Jeseník a Šternberk. Zatímco při nehodě za Bělou pod Pradědem zabránil střetu motorkář a skončil v příkopu, střetu s osobním vozidlem již u druhé nehody nešlo zabránit.

Sedmadvacetiletý řidič motocyklu při dopravní nehodě na Jesenicku, přesněji nedaleko Bělé pod Pradědem, upadnul ze stroje a skončil v příkopu. K události vyjela posádka rychlé lékařské pomoci z výjezdového stanoviště v Jeseníku. Na místě nalezen zraněný muž s vážným poraněním dolní končetiny a podezřením na otřes mozku. Po prvotní komplexní prohlídce, ošetření a imobilizaci pacienta převezli zdravotníci k následné péči na chirurgickou ambulanci nemocnice v Jeseníku.

K druhé dopravní nehodě motocyklu s osobním vozidlem, v tomto případě u Babic poblíž Šternberku, vyjížděla posádka rychlé zdravotnické pomoci. Na místě nalezeny dvě zraněné osoby žena a muž oba cestující na motocyklu. Muž utrpěl poranění horní a dolní končetiny, žena poranění dolní končetiny. Posádka zraněným poskytnula komplexní prohlídku, ošetření a i přes prvotní nesouhlas s přepravením k následné navazující nemocniční péči pacienti po poučení a vysvětlení možných případných komplikacím, i díky profesionálnímu postupu záchranářů, převezeni na oddělení traumatologie nemocnice ve Šternberku.

Lucie Mikisková, DiS. tisková mluvčí ZZS OLK