logo

Záchranáři zasahovali u vážné dopravní nehody nedaleko Hradce Králové, vozidlo zůstalo na stromě, pomáhal i kolem náhodně jedoucí lékař naší ZZS

Královehradecký kraj - 23.11.2016

K vážné dopravní nehodě dnes před půl osmou vyjížděli záchranáři spolu lékařem ze základen v Hradci Králové. Na silnici mezi krajským městem a Březhradem jim byla nahlášena nehoda osobního automobilu, který vyjel mimo vozovku a narazil do stromu, o který zůstal opřený.

Po příjezdu na místo záchranáři zjistili, že v autě cestovala mladá žena s dítětem. Zaklíněná řidička byla od počátku v bezvědomí. První pomoc jí poskytoval lékař královéhradecké záchranné služby, který náhodou projížděl kolem. Zdravotníci po vyproštění z vraku ženě museli zajistit dýchací cesty a napojit ji na umělou plicní ventilaci.
nehoda-brezhrad                                                          Foto Marek Dvořák, ZZS KHK

Po poskytnutí nezbytné přednemocniční péče byla žena okamžitě transportována do traumacentra v královéhradecké nemocnici. Připravenému týmu zdravotníků byla žena předána ve vážném stavu. Přibližně osmiletý chlapec vyvázl z nehody bez zjevných poranění. Přesto byl i on záchranáři převezen na vyšetření do nemocnice.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK