logo

Šest zraněných při požáru hotelu na Karvinsku

Moravskoslezský kraj - 19.12.2016

Posádky ZZS MSK zasahovaly v nočních hodinách z pátku na sobotu u požáru hotelu na Karvinsku.

Prvotní informaci o události převzali operátoři záchranné služby 16. prosince před půlnocí, nahlášeny byly dvě postižené osoby. Na místo, do obce Těrlicko, byla neprodleně vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Havířova. Záchranáři však po svém příjezdu zjistili, že při požáru došlo ke zranění ještě dalších osob. Na pomoc musely být proto přivolány ještě další tři týmy rychlé zdravotnické pomoci, a to z Nošovic a Havířova.

Ošetřeno bylo celkem šest osob – dvě ženy a tři muži ve věkovém rozpětí šestadvaceti až čtyřiapadesáti let a čtyřletý chlapec. Všichni pacienti byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Obě ženy, dvaačtyřicetiletý muž a dítě se nadýchali zplodin hoření. Po ošetření na místě události je posádky ZZS transportovaly do havířovské nemocnice na oddělení centrálního příjmu.

Další dva muži utrpěli zranění – jeden byl popálen v oblasti horní končetiny, druhý si přivodil poranění zad při pádu z výšky. Zraněným byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a následně byli předáni do péče týmu urgentního příjmu nemocnice Havířov.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK