logo

Dopravní nehoda autobusu s dodávkou se zraněním čtyř osob ve Studené Loučce

Olomoucký kraj - 13.1.2017

Zdravotnické operační středisko ZZS Olomouckého kraje přijalo sedmnáct minut po devatenácté hodině v úterý 10.1.2017 tísňovou výzvu pro dopravní nehodu autobusu s dodávkou s upřesněním minimálně dvou zraněných, zaklíněných osob. K události ihned vyjely posádky rychlé zdravotnické pomoci (RZP) výjezdových stanovišť Mohelnice a Litovel.

Po příjezdu posádky ošetřily celkem čtyři zraněné osoby, nebylo nutné využít součinnosti hasičů s vyproštěním pomocí hydraulických zařízení. Při dopravní nehodě se zranili čtyři muži cizí státní příslušnosti (SK). Všichni utrpěli zhmožděniny v oblasti hrudníku či zad, v jednom případě navíc pacient utrpěl úraz v oblasti obličeje (poranění nosu) a u dvou mužů došlo také k oděrkám v oblasti dolních končetin.

K dopravní nehodě došlo ve vysoké rychlosti, z tohoto důvodu pro vyloučení jiných zranění byly všichni zranění po komplexní prohlídce, ošetření a zajištění přepraveni na odd. urgentního příjmu FNOL. V autobuse naštěstí necestovali žádní cestující, řidič nebyl zraněn.

Lucie Mikisková, DiS. tisková mluvčí ZZS OLK