logo

Dopravní nehody se zraněním osob v Olomouckém kraji, pravděpodobně je ovlivnilo vydatné sněžení

Olomoucký kraj - 1.2.2017

Posádky zdravotníků ZZS Olomouckého kraje vyjížděly v odpoledních hodinách posledního lednového dne k častějším dopravním nehodám, s největší pravděpodobností jsou nehody ovlivněny vydatnou sněhovou nadílkou.

U nehody na rychlostní komunikaci D35 se zranil jednapadesátiletý řidič nákladního vozidla, ten po předchozí kolizi dostal smyk a nákladní vozidlo i s přívěsem se celé převrátilo na bok. Muž utrpěl povrchní poranění v oblasti hlavy a zhmožděniny hrudníku. Po komplexní prohlídce a ošetření byl následně pacient transportován na odd. urgentního příjmu FNOL.
Qb8gfRnkV3mcMlL3JSz1jc39ctjXvQG4
Z dalších dopravních nehod doplňujeme srážku dvou vozidel v Tovačově. Pacientka jednadevadesátiletá žena, spolujezdkyně v osobním vozidle utrpěla po nehodě povrchní poranění v oblasti hlavy a zhmožděniny dolní končetiny.

Podobná nehoda se odehrála v Olomouci na ulici Foerstrova, zde taktéž havarovala dvě vozidla. Při nehodě se zranila jednačtyřicetiletá žena, spolujezdkyně taktéž povrchní poranění v oblasti hlavy. Do osobního vozidla zezadu narazilo jiné vozidlo.

Hrozivě vypadají nehoda se odehrála v Jeseníku, došlo zde ke srážce osmiletého chodce s vozidlem. Chlapec utrpěl poranění v oblasti hlavy, vzhledem k mechanizmu pádu a nárazu na oblast spánkové části hlavy klasifikujeme zranění s vysokým nebezpečím, po komplexní prohlídce, ošetření a zajištění byl pacient poté převezen k navazující péči do nemocnice v Jeseníku.

Lucie Mikisková, DiS. tisková mluvčí ZZS OLK