logo

Při požáru rodinného domkuv Čechách pod Kosířem došlo ke zranění dvou osob

Olomoucký kraj - 1.3.2017

Letecká zdravotnická záchranná služba a později další posádka RZP z výjezdové základny v Prostějově zasahovala u požáru rodinného domku v Čechách po Kosířem. Tísňovou výzvu pro popálenou osobu přijalo Zdravotnické operační středisko ZZS OK krátce po půl čtvrté odpolední v úterý 28.2.2017.

Na místě nalezena pětapadesátiletá žena s popáleninami druhého stupně v oblasti horních a dolních končetin. Dle jejího vyjádření došlo ke vzplanutí oleje při vaření, následně se pokusila o uhašení a po nezdařilém pokusu se hrnec snažila dostat mimo objekt na balkon. Při manipulaci utrpěla již zmiňované popáleniny.

K události vzlétl vrtulník s posádkou letecké zdravotnické záchranné služby. Prvotní ošetření zraněné ženě poskytla jednotka hasičského záchranného sboru, lékař pokračoval v celkové prohlídce, ošetření a zajištění s přípravou k transportu na odd. urgentního příjmu FNOL. Zhruba hodinu poté k události vyjela další pozemní posádka rychlé zdravotnické pomoci (RZP) pro osobu po nadýchání se nebezpečných zplodin hoření. Na místě zdravotnící ošetřili osmapadesátiletého muže a převezli jej k navazující péči do nemocnice v Prostějově.

Lucie Mikisková, DiS. tisková mluvčí ZZS OLK