logo

Vážná nehoda autobusu na D35 si vyžádala 24 zraněných osob

Olomoucký kraj - 19.6.2017

Zdravotnické operační středisko ZZS Olomouckého kraje převzalo v 9:13 pondělí 19. června 2017 tísňovou výzvu pro vážnou dopravní nehodu autobusu na rychlostní komunikaci D35, úseku 253 km, se zraněním většího počtu osob.

K místu události ihned vyrazily posádky rychlé zdravotnické pomoci výjezdových základen Olomouc, Litovel, Mohelnice a vzlétl také vrtulník s posádkou letecké záchranné služby. Celkem tedy šest posádek ZZS OK, později vyžádány k součinnosti posádky DRNR.

Autobus zůstal částečně sjetý do příkopu, větší část byla demolována od přechozího nárazu do několika stromů. V autobuse zůstalo několik osob zaklíněno. Posádky zdravotníků na místě celkově poskytnuly dvaceti čtyřem zraněným osobám komplexní přednemocniční neodkladnou péči.

Po celkové prohlídce a ošetření sanitní vozidla za výpomoci dalších posádek (DRNR) přepravily do tří zdravotnických zařízení ( OUP FNOL, Vojenská nemocnice Olomouc a nemocnice Šternberk) všechny zmiňované zraněné osoby. Ve čtyřech případech se jedná o zranění středně těžká v podobě zlomenin, poranění hrudníku a obličejové části. Ostatní zranění osob lze považovat za nevážná, ve většině případů se jedná o různé odřeniny či zhmožděniny.

Lucie Mikisková, DiS. tisková mluvčí ZZS OLK