logo

Smrtelná nehoda na Bruntálsku, záchranářům se ženu i přes veškerou snahu oživit nepodařilo

Moravskoslezský kraj - 10.9.2017

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v pátek 8. září v časných ranních hodinách, u smrtelné dopravní nehody na Bruntálsku. Operátoři záchranné služby přijali informaci o havárii osobního vozidla, které v obci Rýžoviště na Bruntálsku narazilo do stromu, před pátou hodinou. Na místo události vyjely posádky ze stanovišť v Rýmařově a Bruntále.

Dvaapadesátiletá žena byla při příjezdu záchranářů v bezvědomí, její dýchání selhávalo. Zasahující lékař zajistil její dýchací cesty a převedl pacientku na přístrojem řízenou ventilaci. Přes intenzivní péči se její stav prudce zhoršoval a na palubě sanitního vozu došlo k zástavě krevního oběhu. Posádka ZZS zahájila resuscitaci, ale přes veškerou snahu se nepodařilo obnovit činnost srce postižené. Podlehla mnohočetným poraněním v oblasti hlavy, hrudníku a břicha.

Týmy záchranné služby ošetřovaly dále tři osoby – dvě ženy a muže. Ti byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Prvotní vyšetření odhalilo středně těžká poranění končetiny u pacienta a hrudníku u obou ženy. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli zranění transportováni do krnovské nemocnice, a to na urgentní příjem a chirurgickou ambulanci.

Ilustrační foto

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK