logo

Den otevřených dveří u zlínské záchranky se vydařil, objednané počasí klaplo na výbornou a učastníci se těší na další setkání

Zlínský kraj - 17.10.2017

V sobotu 7.10.2017 se ve výjezdové základně Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, p.o. ve Zlíně, Peroutkovo nábřeží, uskutečnil Den otevřených dveří.

Letos nám počasí přálo a návštěvníky přivítal krásný slunečný den. Pro příchozí byl připraven bohatý program. Návštěvníci mohli nahlédnout do našich sanitních vozidel s veškerým vybavením nebo si vyzkoušet si na vlastní kůži pomůcky pro transport pacientů. Hosté také hojně využili možnost komentované prohlídky interiérů ZZS včetně návštěvy operačního střediska. V závěru byl pro zájemce připraven ještě kurz první pomoci pro laiky na resuscitačních figurínách.

Nezapomněli jsme ani na děti, které měli k dispozici křídy pro oblíbené malování na asfaltovou plochu, omalovánky sanitních vozidel, drobné upomínkové předměty a nechyběla ani sladká odměna. Návštěvnost byla poměrně velká. V průběhu dne přišlo asi 450 lidí. Dle ohlasů odcházeli návštěvníci spokojeni a těší se na příští setkání s námi. Poděkování patří všem zaměstnancům ZZS, kteří se podíleli na zdárném průběhu akce.