logo

Další napadení záchranářů, tentokrát v Olomouckém kraji, útočnice nadýchala téměř 2 promile alkoholu a skončila v poutech

Olomoucký kraj - 31.10.2017

Během pondělí, 30. 10. 2017, popíjela 40letá žena se svými známými alkoholické nápoje na chatě v obci Stražisko. Protože alkohol zkombinovala s léky, které užívá, udělalo se jí nevolno a nebyla schopna se udržet na nohou. Její kamarádi přivolali záchrannou službu, která o události informovala policii.

Intoxikovaná žena byla agresivní, nechtěla se zdravotníky spolupracovat a řidiče sanitky kopla. Ani po výzvě policistů se situace nezlepšila a stále byla vůči záchranářům útočná. Policisté jí přiložili pouta a připoutali je k sanitním nosítkám. V sanitce se zdravotní sestra pokusila ženě změřit tlak, protojí byly pouta z jedné ruky odstraněny. Podezřelá ale uvolněnou rukou udeřila zdravotnici do rtů.

Opětovně skončila útočnice připoutána k nosítkám a za asistence policistů byla převezena do prostějovské nemocnice. Zde se již zklidnila a byla ošetřena. Provedenou dechovou zkouškou jí bylo naměřeno 1, 92 promile alkoholu v dechu. Ke zranění zdravotníků naštěstí nedošlo. Agresivní žena se bude z důvodu útoku na zdravotníky zodpovídat z přestupku proti občanskému soužití.

por. Mgr. Miluše Zajícová, PČR