logo

Setkání krajských a saských zdravotnických záchranářů v Ústí nad Labem

Ústecký kraj - 7.12.2017

V úterý 28. listopadu uspořádala Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje, příspěvková organizace Ústeckého kraje, pod záštitou náměstka hejtmana Stanislava Rybáka workshop na téma: Organizace a kompetence zdravotnické záchranné služby v České republice a v Německu (Sasku)/Organisation und Kompetenzen des Rettungsdienstes in Tschechien und in Deutschland (Sachsen).

„Jsou to přesně dva roky, co byla v Karlových Varech podepsána smlouva o přeshraniční spolupráci zdravotnických záchranných služeb mezi Karlovarským, Libereckým i naším Ústeckým krajem a Saskem. Jsem rád, že se tato spolupráce postupnými kroky naplňuje a chtěl bych vám všem poděkovat za vaši práci,“ řekl v úvodu náměstek hejtmana Stanislav Rybák.

Konference se uskutečnila v rámci probíhajícího projektu „Podpora přeshraniční spolupráce a vzdělávání v oblasti zdravotnických záchranných služeb“ podpořeného ze zdrojů Evropské unie. Hlavním cílem projektu je zlepšení spolupráce zdravotnických záchranných služeb v ČR a Sasku a tím zajištění řádově vyšší kvality a efektivity poskytování veřejných zdravotnických služeb díky znalosti a nastavení jednotných procesů a postupů, lepší komunikaci a jazykové vybavenosti, integraci a využití společných prostředků.

„Cílem workshopu bylo seznámit účastníky s probíhající přeshraniční spoluprací zdravotnických záchranných služeb Ústeckého kraje a Saska,“ uvedl Prokop Voleník, tiskový mluvčí krajské záchranné služby. „Jedno z prezentovaných témat workshopu je problematika rozdílných kompetencí zdravotnických záchranářů při poskytování přednemocniční neodkladné péče na obou stranách hranice,“ upřesnil vedoucí manažer projektu Ing. Martin Repko.

IMG_9302
Úvodní proslov náměstka hejtmana Stanislava Rybáka
IMG_9330
Ředitel Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje MUDr. Ilja Deyl
IMG_9391
Vedoucí manažer projektu Ing. Martin Repko
IMG_9456
Lektor vzdělávacího a výcvikového centra ZZSUK Mgr. Martin Kubát při jedné z prezentací

IMG_9384

IMG_9437

IMG_9381

IMG_9297

Prokop Voleník tiskový mluvčí ZZS Ústeckého kraje