logo

ZZS Libereckého kraje posiluje péči na Českolipsku

Liberecký kraj - 3.3.2018

Záchranná služba Libereckého kraje se snaží zajistit péči o občany kraje v maximální možné míře. Proto je od 1. 3. 2018 na Českolipsku potřebným pacientům k dispozici další vozidlo.

Jedná se o vozidlo rychlé zdravotnické pomoci, které bude plně vybavené, a to jak odborným personálem, tak po technické stránce. Vozidlo bude k dispozici v pracovních dnech od sedmi hodin ráno do pěti odpoledne. Nejdůležitějším úkolem vozidla a jeho posádky je zajištění sekundárních transportů, tedy převozů pacientů, kteří jsou již hospitalizováni v nemocnici. Nejčastěji tedy bude vyjíždět právě z nemocnice v České Lípě. Pokud budou další posádky na výjezdu a vozidlo RZP bude volné, může samozřejmě zasahovat i u pacientů jako standardní vozidlo na vyžádání operačního střediska.

„Podobné vozidlo nám na Českolipsku velmi chybělo. K některým případům musely dojíždět vzdálenější posádky a pacienti ve stresové situaci čekali delší dobu. Snažíme se vyjít vstříc potřebám regionu, snad se nám to touto cestou podaří,“ řekl ředitel Zdravotnické záchranné služby Luděk Kramář. Doplnil, že vozidlo v České Lípě bude v tomto provozu zkušebně tři měsíce, pokud se jeho služby osvědčí, podobná péče bude postupně rozšířena na celý kraj.

Michael Georgiev tiskový mluvčí ZZS Libereckého kraje