logo

Při dopravní nehodě v Ostravě bylo zraněno šest osob

Moravskoslezský kraj - 26.3.2018

Posádky ZZS MSK zasahovaly v sobotu 24. března u vážné dopravní nehodě v Ostravě. Necelou půl hodinu po poledni bylo krajské operační středisko záchranářů informováno o střetu několika vozidel v ostravské části Poruba. Na místě události zasahovalo celkem pět posádek ZZS – čtyři pozemní a vrtulník.

Záchranáři ošetřovali šest osob, které ve vozidlech cestovaly. Jednalo se o čtyři dospělé a dvě děti.
Nejvážnější byl stav muže, který zůstal zaklíněn ve vraku automobilu a musel být vyproštěn hasiči. Nalézal se v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékařka musela provést intubaci jeho dýchacích cest a převést muže na umělou plicní ventilaci. Po zajištění přednemocniční neodkladné péče byl transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Jeho stav byl v okamžiku předání kritický.
P1040032 - kopie
Dva muži ve věku 24 a 39 let byli ošetřeni se středně závažnými poraněními hrudníku a hlavy, devětašedesátiletá žena pak s duševním otřesem po události. Osmi a devítileté děti byly při vědomí a mimo ohrožení života. Těchto pět pacientů záchranáři po ošetření předali ve Fakultní a Městské nemocnici Ostrava.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK