logo

Královéhradecké záchranáře dnes ráno zaměstnala vážná dopravní nehoda

Královehradecký kraj - 26.7.2018

K vážné dopravní nehodě dvou osobních aut a dvou kamionů dnes ráno museli vyjíždět zdravotničtí záchranáři z královéhradeckých základen. Ke střetu došlo nedaleko Urbanic krátce po šesté hodině ranní.

Informace, obdržené na tísňovou linku 155 od počátku svědčily o závažnosti situace, protože hovořily o pěti zaklíněných osobách. Na místo byly proto vyslány čtyři záchranářské posádky, dva lékaři, vrtulník letecké záchranné služby a inspektor provozu, který se ujal řízení zdravotnické složky zásahu.
IMG_0659 IMG_0665
Zdravotníci na místě zahájili poskytování potřebné péče všem zraněným ještě v průběhu jejich vyprošťování. Následně si je postupně přebíraly do péče jednotlivé posádky, v závislosti na tom, jak se je hasičům podařilo ze zdemolovaných vraků uvolnit. I přes značný rozsah poškození a zdeformování obou osobních vozidel všech pět cestujících v průběhu vyproštění i ošetřování se záchranáři komunikovalo. Zdravotníci nakonec ošetřili dva lehce a čtyři těžce zraněné účastníky nehody. Všichni byli sanitkami a vrtulníkem transportováni do traumacentra ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, kde byli předáni ve stabilizovaném stavu. Řidič jednoho z kamionů z nehody vyvázl bez zranění.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK