logo

Během jediného dne při nehodách na jihu Čech vyhasly čtyři lidské životy

Jihočeský kraj - 12.8.2018

První tragická nehoda se stala 11. 8. 2018 krátce po desáté hodině na silnici mezi Hlubokou nad Vltavou a Municemi. Čelně se zde střetli dva motocyklisti. Na místě zasahovaly tři posádky ZZS JčK. Dva muži ve věku 39 a 44 let utrpěli těžká mnohačetná poranění a oba zemřeli přímo na místě nehody.

Další smrtelná nehoda se stala ve 14:00 nedaleko obce Stříbřec na Jindřichohradecku. Motocyklista středního věku po pádu z motorky utrpěl těžké mozkolebeční poranění a došlo u něj k selhání životních funkcí. Přes veškerou snahu přítomných svědků mohl zasahující lékař již pouze konstatovat jeho smrt.

K třetí tragické události došlo u Strunkovic nad Blanicí na Prachaticku. Při ukázkách na leteckém dni se zříti historický letoun. K nehodě byl okamžitě vyslán vrtulník LZS Bechyně. Pilot letounu při pádu utrpěl mnohačetná poranění a došlo u něj k selhání základnách životních funkcí. Na místě se mu před příletem LZS snažili pomoci přítomní zdravotníci. Na jejich snahu navázali i letečtí záchranáři. Přes veškerou snahu všech přítomných zdravotníků se nepodařilo život pilota zachránit.

Zdroj: ZZS Jihočeského kraje