logo

Ženu, padající ze čtvrtého patra, zachytil zasahující královéhradecký záchranář

Královehradecký kraj - 5.9.2018

Posádka rychlé zdravotnické pomoci ze stanoviště Hradec Králové – Bláhovka spolu s lékařem v setkávacím systému dnes dopoledne vyjížděla k 26leté ženě, která příbuzným oznámila úmysl spáchat sebevraždu.

Záchranáři spolu s policisty ženu nalezli mimo prostor bytu, jak stála na okenní římse ve čtvrtém patře a v sebevražedném úmyslu se chystala skočit dolů. Ženino jednání a chování naznačovalo, že svůj úmysl myslí vážně, záchranáři proto museli ihned jednat. Přestože s nimi zprvu odmítala mluvit, po chvíli se jim podařilo navázat kontakt a pokoušeli se s ní komunikovat a její úmysl jí rozmluvit.

V průběhu hovoru se ale pustila okenního rámu a odhodlala ke kroku do smrtící hloubky. Jeden ze zasahujících záchranářů ale bleskurychle zareagoval, a padající ženu v poslední chvíli zachytil za ruce. Spolu s kolegou a přítomnými policisty se jim ji potom podařilo dostat ji do bezpečí v mezipatře. Bez zjevných zranění byla pacientka nakonec transportována do nemocnice k dalšímu vyšetření. Reakce zasahujících záchranářů tak ženě nepochybně zachránila život.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK