logo

Plasmoventilační čistička vzduchu do sanitek? Proč ne

ČRHlavní město PrahaSvět - 26.9.2018

Dnes začíná být relativně běžné, že jsou speciální sanitní vozy vybaveny filtrací vzduchu ambulantního prostoru. Jedná se automobily převážně určené pro zásahy biohazard týmů apod. Proč mají ale filtraci kontaminovaného vzduchu jen tyto speciály? Odpověď je nasnadě. V první řadě je to cena za samotné zařízením, v řadě druhé náklady a složitost jeho zabudování do nástavby či vestavby sanitního vozu.

Irsko – americká firma Novaerus nyní nabízí podstatně levnější a na montáž nikterak složité řešení, jak mít v sanitkách čistý vzduch bez přítomnosti baterii a všech infekčních činitelů v něm přítomných. Je jím čistička s obchodním označením NV200, jejíž patentovaná technologie pracující na principu techniky vzduchového plazmatu ve své podstatě dosáhne sterilizace vzduchu v sanitním vozidle.

Toto poměrně malé a lehké zařízení (viz foto/hmotnost necelé 4 kg, rozměry DxVxŠ 28x13x10 cm) tak lze umístit do sanitky bez výraznějšího zásahu do ambulantního nábytku, dá se uložit prakticky na poličku. Novaerus Protect 200 se kromě malých rozměrů a velkého výkonu (dokáže přefiltrovat 85 m3/h) také nízkou spotřebou elektrické energie.

dd0m0Ebg

Další z výhod je skutečnost, že vše funguje bez dalšího spotřebního materiálu, který je jinak nutný pro chod filtračních zařízení v sanitkách, tedy zde je absence výměny filtrů, UV lamp apod., což je další faktor minimalizace provozních nákladů při zachování garantované efektivity produktu. Čistička NV200 je opatřena antibakteriální barevnou povrchovou úpravou od HMG Powder Coatings a existuje rovněž i ve větší a výkonnější variantě s modelovým označením NV 800.

mYHQ8GNw

Čističkou vzduchu Novaerus Protect 200 před nedávnem vybavila téměř 80% všech sanitních automobilů záchranné služby jihokorejské metropole Soul a je počítáno dle dosavadních ohlasů, že nezůstane jen u této první vlaštovky a NV 200 se objeví časem i v dalších sanitkám po celém světě.

Novaerus_in_Korea-1

Pokud by někdo chtěl získat podrobnější informace o tomto zařízení, nechť kontaktuje našeho prodejce, kterým je firma MEDICOMPLET s.r.o. Cena za jeden kus plazmové čističky Novaerus Protect 200 je méně než 40 tisíc korun bez DPH. Prodejce při větším odběru poskytnu množstevní slevu.