logo

Nový technický vůz pro záchranku Kraje Vysočina dodal Fosan

Kraj Vysočina - 15.2.2019

ZZS KV pořídila nové technické vozidlo, které je určeno především ke zvládnutí a řešení mimořádných událostí, jako jsou hromadná neštěstí (tažení přívěsu se stanem pro HN), rozsáhlé dopravní nehody, ale i k vyproštění, popř. odtáhnutí našich sanitních vozidel z místa dopravní nehody apod.

Technické vozidlo FORD Ranger, včetně požadované zástavby a vybavení bylo pořízeno za 1 654 070,- Kč. Z toho 1 439 394,- Kč činila částka obdržená od České kanceláře pojistitelů z Fondu zábrany škod. Vozidlo je 5 místné, je vybaveno naftovým motorem o výkonu 147 kW, manuální 6 stupňovou převodovkou, zvukovým a světelným výstražným zařízením (modročervené barvy), tažným zařízením s možností připojení přívěsu o celkové hmotnosti až 3500 kg, navijákem s tažnou silou do 3500 kg, elektrocentrálou s výkonem 8 kW, světelnými zdroji sloužícími k nasvětlení prostoru, záložním akumulátorem a dalším příslušenstvím.

Vůz má možnost připojení druhé hnané nápravy, povolenou brodivost 800 mm, max. rychlost 175 km/hod. Nový vůz, který byl ZZS KV předán v závěru roku 2018, nahradí dosluhující vůz Nissan Patrol pořízený v roce 1996.

Foto a info ZZS KV