logo

Matka děkuje operátorovi plzeňského ZOS: Byl to anděl

Plzeňský kraj - 26.1.2020

Nestává se příliš často, aby si pacienti krom nemocničního či záchranářského personálu vzpomněli také na operátora zdravotnického operační střediska, který jim byl oporou v prvních minutách těžkých chvil.

Jeden takový dopis ale nyní na adresu Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje přesto dorazil. O případu jako první informoval portál krimi-plzen.cz:

Dobrý den,
ráda bych, s Vaší pomocí, poděkovala operátorovi záchranné služby na lince 155, který v úterý dopoledne přijal můj hovor.
Celý život jsem si říkala, zda bych dokázala zachránit lidský život, kdyby bylo třeba a jak bych asi v tak vypjaté situaci reagovala. Bohužel v úterý jsem si na tyto otázky sama odpověděla. Můj teprve šestnáctiměsíční syn Davídek dostal naprosto nečekaně epileptický záchvat a upadl do bezvědomí.
Naštěstí operátor záchranné služby, který se mnou na lince 155 mluvil, byl Anděl, vedl mě vteřinu po vteřině co mám dělat, až do příjezdu posádky záchranné služby.Vyřiďte prosím zasahujícím, že nejsou slova, kterými bych dostatečně vyjádřila obrovský dík za to, co pro nás děláte. Nesmírně si vážím Vaší práce. Děkuji za to, že jste a nikdy Vám nepřestanu být vděčná! Máma malého Davídka
77468a35e4a5853bf054f808e9735130
Hovor na lince 155 přijímal velice zkušený operátor, který na záchranné službě pracuje již více než deset let. Můžeme prozradit, že tento operátor je sám trojnásobným tatínkem, takže se do pocitů vyděšené maminky dokázal velmi dobře vcítit. Zároveň ale uvedl, že maminka si podle jeho rad počínala skvěle a na tom, že vše nakonec dobře dopadlo, má sama lví podíl. Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová uvedla, že záchranář – operátor i výjezdová skupina, která byla na místě i celá zdravotnická záchranná služba moc děkuje mamince za zpětnou vazbu a moc je všechna její slova potěšila.

Text: Vítězslav Sladký, ZZS PLK a krimi-plzen.cz