logo

Záchranáři zasahovali u tragické nehody u Sulkova, ta jim byla nahlášena poněkud zmateným způsobem

Plzeňský kraj - 27.8.2020

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje zasahovala ve středu nad ránem u velmi vážné dopravní nehody u obce Sulkov nedaleko Plzně.

Autobus, nepatřící žádnému z velkých dopravců, zde v plné rychlosti narazil pravým bokem do odstaveného, nepojízdného a řádně označeného kamionu. Bylo velkým štěstím, že v autobusu cestovaly jen čtyři osoby včetně řidiče. Přesto jedna z cestujících, žena narozená v roce 1984, utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě zahynula.

Zdravotnickým záchranářům byla nehoda poněkud zmateným způsobem nahlášena na tísňovou linku krátce před půlšestou ranní. Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky. Krom nejvážněji zraněné ženy, u které bohužel zasahující lékař konstatoval exitus, záchranáři transportovali do plzeňské Fakultní nemocnice těžce zraněného muže r. 1972 a dvě další osoby, které cestovaly autobusem a utrpěly méně závažná poranění. V nemocnici skončili  rovněž s lehkým zraněním dva muži, kteří se nacházeli v odstaveném kamionu a čekali na odtah. Celkem na místě neštěstí zasahovala jedna výjezdová skupina s lékařem, tři sanitky RZP a inspektor provozu. Do plzeňských nemocnic odvezli záchranáři pět pacientů.

Zdravotničtí záchranáři na sklonku prázdnin opakovaně varují před vysokým počtem dopravních nehod a vyzývají řidiče k maximální opatrnosti.

Text: Vítězslav Sladký

Foto: HZS

 

nehoda 1

 

nehoda 2