logo

Data za videopřenos na linku 155 jsou u Vodafonu zdarma

ČR - 7.11.2020

V rámci spuštění mobilní aplikace DreamLab oznámila Nadace Vodafone, která je generálním partnerem aplikace Záchranka, skvělou zprávu. Pro zákazníky Vodafonu bude po stažení Vodafone Passu – Pass for Good datový přenos při videohovoru s linkou 155 zdarma.

Vodafone Pass For Good významně pomůže i nedávno uvedené novince v aplikaci Záchranka, která spustila možnost video přenosu na linku 155 přímo z místa nehody či jiné události.
a03339f737d172c75fc419daf5ca7f42„Uživatelé aplikace Záchranka se takřka okamžitě po představení videopřenosů dotazovali na to, jak to bude s daty, která videohovor v rámci spojení se záchrannou službou spotřebuje. I když se jedná o jednotky MB a náročnost video přenosu je podobná zhlédnutí krátkého videa na YouTube, jsme velmi rádi, že se volajícím na linku 155 díky Vodafone Passu nebudou přenesená data účtovat z datového balíčku,“ říká Filip Maleňák, ředitel aplikace Záchranka.

Dalšími aplikacemi, které bude možno využít prostřednictvím nového Vodafone Pass for Good, je třeba aplikace DreamLab, nebo Včelka, která umožní procvičovat s dětmi čtení nebo cizí jazyky odbornou a zároveň zábavnou formou, nebo eRouška. Ta uživatele informuje o případném setkání s člověkem covid-19 pozitivní. Její provoz je teď v souvislosti s nouzovým stavem dočasně osvobozen od využívání datového balíčku. Do budoucna to bude možné právě díky aktivaci Pass for Good.

O aplikaci DreamLab

Mobilní aplikace DreamLab funguje na principu kolektivního výpočetního výkonu neboli „crowd computingu“. Každý uživatel chytrého mobilního telefonu je majitelem malého výkonného počítače, jehož výkon může v době svého spánku dát k dispozici. Aplikace nemá přístup k osobním údajům a lze ji stáhnout zdarma z Google Play či App Store. Večer pak stačí mobil připojit k nabíječce, být na Wi-Fi či na datovém připojení a aktivovat aplikaci DreamLab. V ní si každý může vybrat, jaký vědecký projekt podpoří. Telefon si následně stáhne malý balíček úkolů z vědecké instituce, vypočítá je a výsledky odešle zpět výzkumnému týmu. Aplikace také uživatele informuje o postupu výzkumu a lze tak vidět, jakým přínosem byl on sám a jeho telefon. Detailní popis jednotlivých vědeckých projektů najdete v příloze.

„Je úžasné, že i pacienti mohou tímto nijak nezatěžujícím způsobem napomoci při výzkumu, kdy výstupem je právě pomoc pacientům,“ doplňuje Jiří Hlaveš z Unie pacientů ČR.

Stáhněte si DreamLab a pomozte nám společně bojovat proti covid-19.

Seznam veřejně prospěšných aplikací, které je možné využívat bez čerpání mobilních dat, chce Vodafone dál rozšiřovat. Své tipy na mobilní aplikace můžete zasílat na nadace@vodafone.cz.

O Nadaci Vodafone

Nadace Vodafone byla založena v roce 2006 společností Vodafone Czech Republic, a. s. Je spolufinancována svým zřizovatelem a Skupinou Vodafone (Vodafone Group). Od doby svého založení Nadace Vodafone Česká republika rozdělila více než 195 milionů korun a podpořila na 500 projektů, čímž ovlivnila životy více než 1,5 milionu lidí, a dostala se na přední místa v hodnocení nadací. Patří mezi nejdůležitější podporovatele a investory v oboru technologických inovací, které mají pozitivní dopad na společnost.