logo

Zásah záchranářů u nehody dodávky na Chrudimsku, kdy řidič dělal spolujezdce a pro další zraněnou osobu z havárie musela sanitka do místa bydliště

Pardubický kraj - 26.2.2021

Krátce po páté hodině ranní 25.2. zasahovali záchranáři Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje nedaleko obce Podhradí. Dle prvotní informace se jednalo o čelní náraz dodávky s cca 15 lidmi do stromu.

Na místo bylo vysláno šest vozů ZZS PAK včetně lékaře, na žádost o výpomoc zasahovala posádka ZZS SČK a dva vozy dopravní zdravotní služby. Ještě před příjezdem však byli někteří účastnici dopravní nehody odvezeni. Na místě tak posádky ošetřily celkem pět zraněných, kteří byli převezeni se středně těžkými zraněními do nemocnic v Pardubicích, Chrudimi a Čáslavi.

Během ranních hodin po nehodě pak zasahovala posádka u pacienta v místě bydliště, který nehodou utrpěl vážné poranění hlavy a byl bezprostředně po nehodě odvezen kamarády.

ViewImage.aspx


Dne 25. 2. o půl šesté ráno došlo mezi obcemi Zbyslavec a Rudov na Třemošnicku k dopravní nehodě, při níž řidič dodávky sjel z komunikace a narazil do stromu. Auto skončilo na boku, ve vozidle jelo 8 cizinců z Ukrajiny a Maďarska.

Řidič na místě nebyl, proto padlo podezření, že v dodávce jelo více osob, než je konstrukčně uzpůsobeno. Po řidiči pátrali i hasiči, chrudimský psovod a policisté z Třemošnice. Nebylo jisté, zda řidič utekl ze strachu z postihu, nebo v šoku po nehodě a zda není někde zraněný. Veškeré úsilí vložené do pátrání po něm bylo zbytečné. Řidič byl po celou dobu na místě a vydával se za cestujícího. Jeho postoj po dobu několika minut nejspíš ze solidarity „kryli“ i spolucestující. K zavinění se s odstupem času přiznal, alkohol u něj vyloučila provedená dechová zkouška.

Příčiny a okolnosti havárie jsou předmětem šetření. Pokud jste se stali svědkem a víte, co se na místě stalo, kontaktujte kolegy z chrudimského dopravního inspektorátu na čísle 974 574 251, nebo využijte linku 158, požádala o spolupráci veřejnost por. Mgr. Eva Maturová, tisková mluvčí PČR.


ZZS Pardubického kraje