logo

Vrtulníky transportovaly do Zlína a Vstetína COVID pacienty z Ústeckého kraje

Ústecký krajZlínský kraj - 2.3.2021

Vrtulníkem Letecké záchranné služby byl v pátek 26. února 2021 do Zlína transportován z nemocnice v Teplicích pacient s velmi vážným průběhem onemocnění COVID-19. Z heliportu Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje byl ihned po příletu převezen na ARO Krajské nemocnice Tomáše Bati, kde bude probíhat jeho další léčba.

V posledních dnech šlo o převoz již čtvrtého covid pozitivního pacienta z jiných regionů České republiky do Zlínského kraje. Dva z nich pochází z Královéhradeckého kraje a nyní se léčí v nemocnici ve Zlíně, další z Ústeckého kraje, ten byl transportován do Vsetínské nemocnice. Pacienti jsou převáženi jak letecky, tak sanitkami.

V pondělí 1. března odpoledne přiletěl vrtulníkem Letecké záchranné služby do Vsetína pacient z Ústeckého kraje. Ihned po příletu zajistila Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje ve spolupráci s lékařem LZS jeho transport na ARO Vsetínské nemocnice.
3 2 1Překlady covid pozitivních pacientů mezi regiony v rámci České republiky mají na starosti národní dispečink intenzivní péče, zdravotnické záchranné služby a krajští koordinátoři. Zatímco v listopadu a v prosinci loňského roku šlo o transporty ze zlínského regionu, nyní jsou pacienti s onemocněním COVID-19 převáženi do nemocnic ve Zlínském kraji, protože disponují potřebnými kapacitami a nabízí tuto možnost pomoci.

ZZS ZLK