logo

VIDEO: Praha 13 podpořila Záchrannou službu Asociace samaritánů ČR

Hlavní město Praha - 6.5.2021

Naše městská část poskytla dotaci Záchranné službě Asociace samaritánů ČR – Praha západ. Šekem v hodnotě padesát tisíc radnice pomůže pořídit tři transportní zdravotní křesla pro sanitní vozy, které zajišťují mimo jiné přepravu raněných, nemocných nebo imobilních Pražanů.

Záchranná služba AS tato křesla použije do sanitních vozů, která používá ve spolupráci se Záchrannou zdravotnickou službou hlavního města Prahy zejména na územích metropole a Středočeského kraje.

„Podpora nestátní samaritánské záchranné služby, která pokrývá naši městskou část, je velmi důležitá. Poslední rok ukázal, jak moc je zdravotní systém klíčovým sektorem a i proto jsme se rozhodli tuto nestátní službu finančně podpořit. Během posledních měsíců se zapojili i do antigenního testování v mnoha místech Prahy i po celé republice a touto cestou jim srdečně děkuji za neuvěřitelné nasazení a podanou pomocnou ruku nejen zde na třináctce,“ řekl starosta David Vodrážka.
Screenshot_2021-05-06 Praha 13 přispěla na nákup schodolezů PRAHA 13 Zprávy PRAHA TV

„Finanční dotace bude použita jako příspěvek na pořízení tří kusů transportních křesel, tzv. „schodolezů“, pro sanitní vozidla využívaná ve spolupráci se ZZS hl. m. Prahy především pro imobilní pacienty, kteří se bez tohoto vybavení do klasických sanitních vozů bohužel nedostanou,“ poznamenal ředitel ZSAS Milan Majer a dodal: „Velmi si vážím úspěšné spolupráce s městskou částí Praha 13 a věřím, že ji v budoucnu budeme nadále rozvíjet.“

Posláním spolku je pomáhat lidem v nouzi, bez ohledu na národní, rasovou, náboženskou, politickou či jinou příslušnost s odkazem na tradice demokratické a humanitní, na jejichž základě vznikla první Československá republika. Spolek zajištuje mimo jiné dopravu raněných, nemocných a rodiček na území hl. města Prahy a na území Středočeského kraje, stálou lékařskou službu na mezinárodním letišti Václava Havla Praha a s tím související zdravotnické činnosti, plánované transporty pacientů pod odborným dohledem zdravotnického záchranáře či lékaře, a to z nižšího typu nemocničního zařízení do vyššího.
DAR-ASCR-2 DAR-ASCR-3 DAR-ASCR

Dar z rukou starosty Davida Vodrážky převzali Stanislav Částečka, ředitel marketingu a kontroly a Marta Mikulecká, finanční ředitelka Záchranné služby Asociace samaritánů ČR – Praha západ.