logo

Relax a dobrodružství v mexickém ráji. Záchranáře za nasazení obdarovali podnikatelé z Ústí

Ústecký kraj - 12.5.2021

Dva týdny na „chatě“ uprostřed mexické džungle čeká na šest litoměřických záchranářů. Poukaz za hranice všedních dní záchranářům na jejich základně předali podnikatelé Vladimír a Vlastimil Plívovi z Velkého Března na Ústecku.

Výstřižek - Yucatan

Bratři chtěli ocenit lidi „v první linii“ za boj s covidem, s nímž sami mají zkušenost. Mexiko si zamilovali, dům na pobřeží Karibiku jim stavěli místní podle obrázku v písku. Záchranáři si dárku ohromně cení, za exotikou chtějí vyrazit v únoru.

Výstřižek - parta Yucatan LTM1O práci zdravotníků se Plívovi zajímali dlouhodobě. „Ptali se, jak to zvládáme, jestli nejsme vyčerpaní,“ potvrdila Marcela Maršounová z litoměřické základny záchranářů. A nakonec podnikatelé přišli s voucherem. Bratrům poděkoval šéf litoměřických záchranářů Michal Kout i mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník. „Je až neskutečné, že někdo poskytne svůj dům partě od nás,“ řekl mluvčí.

Výstřižek - PlívoviRodáci z Ústí nad Labem se zdravotníky rozhodli podpořit i proto, že si oba dva i s rodinami prodělali nemoc Covid-19. A ne zrovna s lehkým průběhem. „Sledovali jsme dění v nemocnicích, viděli jsme, jak to mají zdravotníci těžké,“ vysvětlil Vladimír, který měl během nemoci vážné problémy s dýcháním a volal záchranářům do Litoměřic o radu. „Měli perfektní přístup. Poradili mi, jak mám dýchat. Nakonec ani nebylo nutné, aby pro mě jeli,“ dodal.

Výstřižek - parta Yucatan LTMPodle mluvčího krajských záchranářů je to poprvé, co v regionu někdo přišel s nabídkou takového druhu. „Minulý rok na jaře nám lidé vozili občerstvení, tleskali. Ten přístup se od té doby trochu změnil, je to možná i tím, že pandemie trvá dlouho,“ zhodnotil Voleník. Ten ale oceňuje i to, že se parta z Litoměřic uměla bez problému společně domluvit a vyrazí za dobrodružstvím pohromadě.

Více informací o dobrodružství, které čeká na partu litoměřických záchranářů v mexickém ráji najdete na: https://www.denik.cz/pribehy-a-rozhovory/zachranari-dovolena-mexiko-plivovi-20210510.html

 

Prokop Voleník tiskový mluvčí ZZS Ústeckého kraje