logo

Hasiči zasahovali v extrémních podmínkách, z hořícího domu v Brně zachránili seniorku

Jihomoravský kraj - 18.6.2021

Operační středisko HZS JMK komunikovalo ve čtvrtek 17. 6. po 11. hodině se starší ženou, která oznamovala, že uvnitř jejího domu hoří a přes hustý kouř se nemůže dostat ven. Už během telefonátu se spustila akce, při které jsme vyslali k požáru 4 hasičské jednotky.

Do ulice Podešvova v Brně dorazila první jednotka během sedmi minut od ohlášení události. Hasiči v dýchacích přístrojích násilně vnikli do domu a nalezli ženu, kterou okamžitě vynesli z hořícího domu. Seniorku si venku ihned převzala posádka záchranné služby.

Zásah probíhal v náročných klimatických podmínkách kolem 30°C a byl pro zasahující hasiče z tohoto pohledu velmi náročný. Extrémní podmínky pro zasahující panovaly i uvnitř hořícího domu, o čemž svědčí i fotografie žárem zničeného vybavení hasičů.

V důsledku požáru v rodinném domku v Brně jsme ošetřili seniorku, která utrpěla těžké popáleniny a inhalační trauma. Ženu jsme ošetřili, zaintubovali, napojili na řízenou ventilaci a v kritickém stavu jsme ji transportovali k další péči na Popáleninové centrum FN Brno, uvedla k události tisková mluvčí ZZS JMK Michaela Bothová.

HZS @ ZZS JMK