logo

Tragická nehoda v centru Brna, úmrtí při požáru i zraněný paraglidista. Tak vypadaly výjezdy ZZS JMK o tomto víkendu

Jihomoravský kraj - 21.6.2021

Tragická nehoda v centru Brna, úmrtí při požáru i zraněný paraglidista. Tak vypadaly výjezdy ZZS JMK o tomto víkendu. Jejich počty už se opět šplhají nad průměrné hodnoty a škála událostí byla pestrá.

Včera před polednem vyslalo naše operační středisko do centra Brna lékaře v setkávacím systému a záchranářskou posádku. Do ženy čekající na zastávce MHD narazilo osobní auto. Naši záchranáři pacientku resuscitovali, přes veškerou jejich snahu se však nepodařilo obnovit její životní funkce. Podlehla vážným, devastujícím zraněním. Zdravotníci měli v péči také posádku vozu, který do ženy narazil. Byla jim poskytnuta psychická podpora.

V noci ze soboty na neděli jsme vyslali do brněnských Kníniček záchranářskou posádku a inspektora provozu, mělo dojít k požáru chatky. Na místě byla osoba, které již bohužel nebylo pomoci. V péči jsme pak měli muže středního věku, utrpěl popáleniny 2. stupně. Po ošetření jsme jej převezli do Fakultní nemocnice Brno.

V noci ze soboty na neděli jsme zasahovali také v brněnských Štýřicích. Na místo vyslal náš dispečink lékaře v setkávacím systému, záchranářskou posádku a inspektora provozu. Muž středního věku spadl ze srázu, utrpěl mnohočetné odřeniny a pohmožděniny. Po ošetření jsme jej transportovali na urgentní příjem FN Brno.

Dnes vyslalo naše operační středisko pomoc na Břeclavsko, k obci Pavlov. Na místo vyrazila pozemní záchranářská posádka a vrtulník. Paraglidista středního věku spadl z výšky asi 6 metrů, poskytli jsme mu přednemocniční péči a následně jsme jej letecky transportovali k vyloučení vážnějších zranění do Fakultní nemocnice Brno.

V průběhu tohoto víkendu jsme kromě jiného ošetřili také pacienty, kteří kolabovali z horka, v péči jsme měli zraněné motorkáře i cyklisty. A dodejme ještě, že svoji roli sehrál u celé řady našich výjezdů alkohol.
5_23 4_31 3_68 2_26 1_27

(MB)

Tiskové oddělení ZZS JMK