logo

Letečtí záchranáři budou mít na pražské Ruzyni zcela novou základnu modulového typu

Hlavní město Praha - 2.7.2021

Již mnoho let se řeší rekonstrukce nevyhovující budovy výjezdové základny letecké záchranné služby pražské ZZS, která sídlí na ruzyňském letišti.

Projekt rekonstrukce byl připraven, ale nyní z něj zřejmě sešlo. Proč zřejmě? Slibů od komunálních politiků bylo dost a těch dodržených málo. Náměstek primátora Petr Hlubuček za STAN tento týden pro média uvedl, že záchranáři jsou tam nyní ve velmi obtížných podmínkách, což není nic nového, jen realita staré dřevostavby.

Podle schváleného materiálu Praha původně plánovala starou základnu LZS modernizovat, ale po zhodnocení jejího špatného stavu rozhodla o vybudování nové. Ta bude postavena z modulových buněk a měla by být k dispozici do roka. Náklady se vyšplhají na bezmála 30 milionů korun.

Modulové základny pražská ZZS provozuje již několik let na Jižním Městě a ve Stodůlkách. Další taková by měla vzniknout kromě Ruzyně také jako rekonstrukce stanoviště v Nemocnici svaté Alžběty Na Slupi, kde by mělo být hotovo nejpozději začátkem příštího roku.