logo

Tři těžce zranění při střetu vozidel na Opavsku

Moravskoslezský kraj - 3.8.2021

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v sobotu 31. července v noci u vážné dopravní nehody na Opavsku.

Střet dvou osobních automobilů na silnici mezi Opavou a Hradcem nad Moravicí, byl krajským operátorům nahlášen před půl dvanáctou. Oznámeno bylo pět zraněných a na místo události proto zamířily pozemní týmy ZZS z Opavy a Vítkova, stejně jako ostravský vrtulník letecké záchranné služby.

Záchranáři ošetřovali tři osoby, které ve vozidlech cestovaly:
Dvacetiletý muž byl po nehodě v bezvědomí a ohrožení života. Lékař ZZS u něj při prvotním vyšetření zjistil těžké zranění obou dolních končetin a hrudníku. Posádky zajistily dva žilní vstupy pro podávání léků, následně také dýchací cesty pacienta a přístrojem řízenou ventilaci. Posádka vrtulníku pak muže šetrně přepravila do ostravské Fakultní nemocnice.
Tamtéž byla, pozemním týmem ZZS, transportována i dospívající dívka, která musela být z havarovaného vozidla vyproštěna s poraněním dolní a horní končetiny, hlavy a hrudníku. Také její stav byl vážný.
Třiatřicetiletého muže zajistili záchranáři krčním límcem a pomocí vyprošťovacího rámu přemístili do sanitního vozidla. Ošetřen byl s poraněním hlavy a hrudníku a následně předán do péče urgentního příjmu Městské nemocnice Ostrava.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK