logo

Čtvrteční ranní výjezd jihomoravských záchranářů přinesl spoustu radosti

Jihomoravský kraj - 19.11.2021

A ta se, obzvlášť v kontextu těchto náročných „covidových dnů“, velmi hodí. Vděčíme za ni roztomilému chlapci na fotce, jmenuje se Jaroslav a na tomto světě je teprve několik hodin.

„Dne 18. 11. 2021 před sedmou hodinou ráno volal muž, že jeho manželka zřejmě začíná rodit. Jednalo se o překotný porod, vzala jsem si k telefonu rodičku a poradila jsem, jak postupovat. Samozřejmě jsme současně vyslali do Troubska na Brněnsku dva vozy, nejbližší záchranářskou posádku a lékaře v setkávacím systému,“ říká operátorka Milada Kožíková. „Za pár minut jsem slyšela pláč, to byla velká úleva a radost.“

Miminko se narodilo ještě před příjezdem našich zdravotníků. Když dorazili na místo, postarali se o Jarečka a o teď už trojnásobnou maminku. „Chlapeček je zdravý a mladá žena byla také v pořádku, poskytli jsme jim adekvátní péči a oba jsme převezli do nemocnice. Musím říct, že takový výjezd se šťastným koncem nás moc potěšil. Jsme unavení z vysokého počtu výjezdů ke covidovým pacientům. Ale tohle nám dodalo energii,“ usmívá se záchranář Marek Dohnálek, který byl na místě společně s kolegou Patrikem Brychtou, lékařem Vladimírem Lemanem a záchranářem Pavlem Domisem.
Screenshot 2021-11-19 at 07-29-02 Dnešní ranní výjezd přinesl spoustu radosti ZZSJmK
Nejen výše zmínění zdravotníci, ale my všichni přejeme novorozenci, který dnes poprvé spatřil světlo světa, hlavně hodně zdraví. A abychom nezapomněli: moc chválíme statečnou maminku i pohotového tatínka, kteří vše zvládli na jedničku s hvězdičkou.

Tiskové oddělení ZZS JMK