logo

Záchranáři z Vysočiny našli pod vánočním stromečkem nová „eRVéčka“

Kraj Vysočina - 28.12.2021

Dvě nová vozidla pro zajišťování lékařské přednemocniční neodkladné péče v setkávacím systému, tzv. Rendez-Vous (RV), jsme si pomyslně nadělili k letošním Vánocům. Už brzy budou vyrážet do terénu na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku.

Zbrusu nové vozy značky KIA Sorento jsou vybaveny naftovými motory o výkonu 148 kW, mají pohon 4×4 a v případě potřeby mohou dosáhnout rychlosti až 202 km/hod. Dnes již standardem je automatická převodovka, která zvyšuje bezpečnost řízení při vyšších rychlostech a kritických situacích, jelikož má řidič po celou dobu jízdy obě ruce na volantu. Vozidla jsou osazena světelným a zvukovým výstražným zařízením a jejich barva a reflexní polepy odpovídají Vyhl. 296/2012 Sb.

Vůz s volacím znakem ZVY 286 poputuje na výjezdovou základnu do Havlíčkova Brodu a vůz ZVY 287 bude sloužit v Pelhřimově.

Dodavatelem a současně výrobcem zdravotnické zástavby je firma Fosan s.r.o., Ivančice. Pořizovací cena činí celkem 3.146.000,- Kč a uhrazena bude z velké části z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

ZZS Kraje Vysočina