logo

Silvestr pohledem vysočinských záchranářů

Kraj Vysočina - 2.1.2022

Pro Zdravotnickou záchrannou službu Kraje Vysočina představují novoroční oslavy tradičně jeden z nejvytíženějších dnů v roce.

Nicméně stejně jako Silvestr 2020 se i ten poslední zařadil mezi ty vůbec nejklidnější za posledních několik let. 52 výjezdů a 47 ošetřených pacientů. Taková je bilance poslední noční služby roku 2021 na krajské záchrance.

Záchranáři ZZS Kraje Vysočina uskutečnili o silvestrovské noci celkem 52 výjezdů. V porovnání s loňským rokem je to asi o třetinu více, nicméně i tak byly letošní oslavy příchodu nového roku výrazně klidnější, než v předchozích letech. Zvýšil se také počet ošetřených pacientů z loňských 34 na letošních 47.

V přímé souvislosti se silvestrovskými oslavami jsme ošetřili celkem 17 pacientů. Nejčastěji se jednalo o osoby mladšího věku. 5 z nich se zranilo následkem pádu, 4 osoby skončily v péči zdravotníků po fyzickém napadení a 7 pacientů bylo nutné transportovat do nemocnice s intoxikací alkoholem. Pouze jeden člověk se zranil v důsledku manipulace s pyrotechnikou. S poraněním oka byl převezen do zdravotnického zařízení.

Žádné z uvedených zranění naštěstí nebylo život ohrožující.

ZZS Kraje Vysočina