logo

ZZS JMK: Předali jsme stotisícový šek organizaci Domov pro mne

Jihomoravský kraj - 7.2.2022

Už počtvrté pomohl náš charitativní kalendář, tentokrát celý projekt poprvé zastřešoval nově založený Nadační fond zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje.

Jednotlivé měsíce nástěnného kalendáře zachycují každodenní činnost záchranářů, ovšem s lehkou nadsázkou. Nechali jsme se totiž inspirovat kultovním filmem SIN CITY.

„Z celého srdce děkuji celému týmu, který se podílel na výrobě kalendáře, a děkuji každému, kdo se rozhodl si kalendář koupit. O výsledné částce se nám ani nesnilo, ohromně nám pomůže v našem projektu stavby chráněného bydlení pro těžce postižené osoby. Peníze využijeme na prvotní, velmi nákladné, bourací a vyklízecí práce, které, jak doufáme, již brzy odstartují,“ říká Lenka Lazoňová, koordinátorka pro spolupráci a PR z Domova pro mne.

„Jsme rádi, že jsme opět mohli pomoci. Připomenu jen, že náš teď již tradiční charitativní kalendář postupně pomohl onkologicky nemocným dětem, dále pak dětem se zrakovým postižením a posléze malým pacientům s autismem. Tentokrát jsme se rozhodli podpořit dospělé, fyzicky hendikepované lidi. Chráněné bydlení je velmi smysluplný projekt a mě těší, že můžeme takto konkrétně pomáhat těm, kteří to potřebují,“ doplňuje ředitelka jihomoravské záchranky Hana Albrechtová.
sek

Tiskové oddělení ZZS JMK