logo

Nemocnice Třinec má novou sanitku

Moravskoslezský kraj - 16.2.2022

Vozový park Nemocnice Třinec rozšířila nová sanitka, která tak přispěje k většímu pohodlí a komfortu při přepravě pacientů. Sanitní vůz v hodnotě přes jeden a půl milionů korun pořídila nemocnice z vlastních zdrojů.

Nový vůz Volkswagen Transporter T6,.1 Combi 4×4 je vybaven kvalitními nosítky s odnímatelným podvozkem, který má sedm výškových poloh i výklopná madla na nošení. Pohodlí pacientů zaručí anatomická matrace s polštářem i čtyřbodové bezpečnostní pásy. Do výbavy je zahrnuto také pojízdné infarktové křeslo MEDIROL s nosností minimálně 250 kg s nájezdovou rampou pro snadnější manipulaci a samozřejmě klimatizace v prostoru pro řidiče i převážené pacienty. Součástí výbavy je rovněž autorádio s navigací, signalizace mezi ambulantním prostorem a kabinou řidiče, držáky na kyslíkové láhve, infuzní láhve a vaky.

Vozový park třinecké nemocnice tak omládl díky nově pořízené sanitce, která nahradila vysloužilé auto s rokem výroby 2010 a najetými 550 000 tisíci kilometry. Dopravu pacientů z Třinecka a Jablunkovska dnes zajišťuje celkem 9 sanitních vozů.
02-15_Sanitka3 02-15_Sanitka1 02-15_Sanitka2
„Všechny naše sanitky zabezpečují převozy pacientů do různých zdravotnických zařízení, ať už k vyšetření nebo k hospitalizaci, na dialýzu, k radioterapii, rehabilitaci, dovozu krve a v poslední době i přepravu covidových pacientů, kdy je následně prováděná dezinfekce sanitního vozidla. V prostoru pro pacienty je vše omyvatelné, a použitý materiál je zlikvidován jako infekční odpad. Dále rovněž provádíme asistenci při sportovních a kulturních akcích např. hokejová utkání ve Werk Areně, fotbalová utkání FK Fotbal Třinec, skoky na lyžích v Nýdku, BMX, americký fotbal a jiné sportovní a kulturní akce,“ doplnil Jiří Veverka, ředitel Nemocnice Třinec.

Sanitky jsou v provozu nepřetržitě sedm dní v týdnu, 24 hodin denně a měsíčně převezou zhruba 1300 pacientů.

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí