logo

Středočeská záchranka chce pořídit k již 10 vysoutěženým vozidlům dalších 15 nových sanitek

Středočeský kraj - 19.3.2022

Středočeská zdravotnická záchranná služba chce během letošního a příštího roku pořídit dalších 15 nových sanitek. Projektový záměr nazvaný Modernizace techniky ZZS SK dne 17. 3. 2022 schválili radní.

Celková hodnota projektu dosahuje k částce bezmála 100 milionů korun, která zahrnuje již 10 vozidel vysoutěžených v loňském roce a 15, jejichž dodavatele bude záchranka soutěžit nyní. ZZS SK na projekt získala zhruba 83 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu REACT-EU. Zbývající peníze záchranka zaplatí ze svého.

„Systematickou a ekonomicky udržitelnou obměnu vozového parku zdravotnické záchranné služby jsme si jako prioritu vytkli už v programovém prohlášení při našem nástupu do vedení kraje. Při zásahu u pacientů je samozřejmě nejdůležitější péče lékařů a zdravotníků, ale bez kvalitních a spolehlivých sanitních vozů může být jejich práce ohrožená. Na techniku musí být spolehnutí, a proto jsem rád, že se záchrance podařilo uspět s projektem a proběhne další zásadní obměna vozového parku,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS).