logo

Setkání „záchranářů – porodníků“ se Sebastiankem

Jihomoravský kraj - 23.3.2022

Chlapečkovi z fotografie je půl roku a na naši základnu do Mikulova „přijel pozdravit“ zdravotníky, kteří mu pomáhali na svět.

Jednalo se o překotný porod, nastávající maminka proto nestihla vyrazit do porodnice a naše operační středisko vyslalo na pomoc lékaře v setkávacím systému a záchranářskou posádku. Vše dopadlo dobře a nám přišlo hezké psaní: „Chtěla bych Vás moc poprosit, jestli byste mi nepomohli setkat se s týmem, který se postaral o narození mého syna. Chtěli bychom jim poděkovat, jsme moc vděční, za profesionalitu i empatický přístup,“ napsala maminka malého Sebastianka, paní Petra.

Rádi jsme setkání uskutečnili a v krásném prosluněném dni se potkali rodiče kloučka se záchranářkou Alenou Kolomazníkovou (na fotce chová chlapečka) a doktorem Stanislavem Popelou (druhý zprava). „Tohle jsou příjemné okamžiky, světlé stránky naší práce. Taková setkání vždy potěší. Sebastiankovi i celé rodině přejeme hlavně hodně zdraví,“ říká s úsměvem lékař. Další zdravotníci, kteří k překotnému porodu vyrazili, se dostavit nemohli. Libor Švarc, Milan Žák a Karel Dofek však také přejí jen to nejlepší. A my ostatní se k nim přidáváme.
sebastian

Tiskové oddělení ZZS JMK