logo

Nehody cyklistů na Frýdecko-Místecku a Bruntálsku

Moravskoslezský kraj - 7.6.2022

V průběhu uplynulého víkendu zasahovaly posádky ZZS MSK u nehod cyklistů. Nejvážnějšími z nich byly dvě, které se v průběhu neděle (5. června) odehrály v okresech Frýdek-Místek a Bruntál.

K první události došlo v dopoledních hodinách. Sedmdesátiletý cyklista se pohyboval na trase z Visalají a havaroval v lese, v oblasti Ivančeny. První pomoc mu poskytovali nejprve členové horské služby, následně letečtí záchranáři. Muž utrpěl vážné poranění v oblasti dolní končetiny a hrudníku.

V půl třetí přijali operátoři ZZS informaci o nehodě cyklisty, účastníka závodu v Malé Morávce. Pacient byl prvotně ošetřen lékařem závodu, podle informací, které mají záchranáři k dispozici, měl havarovat v rychlosti okolo sedmdesáti kilometrů v hodině. Byl krátce v bezvědomí, porucha vědomí přetrvávala i v době, kdy o něj pečovali letečtí záchranáři. S poraněním horní končetiny, hlavy a mozku byl vrtulníkem přepraven do zdravotnického zařízení.

Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli oba pacienti předáni na urgentním příjmu ostravské Fakultní nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK