logo

Motorkář byl po střetu s automobilem u Dačic v kritickém stavu

Jihočeský kraj - 15.6.2022

Jihočeští záchranáři zasahovali 14. 6. odpoledne u vážné dopravní nehody na Jindřichohradecku.

Střet motocyklu s osobním vozidlem u obce Budíškovice byl na Zdravotnické operační středisko nahlášen krátce před 15:00 hodinou. K nehodě vyjeli záchranáři z Dačic a vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby.

Motocyklista středního věku při střetu utrpěl těžká mnohačetná poranění a došlo u něj k selhání základních životních funkcí. Svědci nehody podle pokynů operátorky linky 155 prováděli základní resuscitaci, až do příjezdu záchranářů. Zasahující záchranáři a lékař na jejich snahu navázali rozšířenou, intenzivní resuscitační péčí. Po napojení na umělou plicní ventilaci, zajištění žilního vstupu, podání léků a provedení neodkladných invazivních úkonů se u zraněného podařilo obnovit srdeční akci. V kritickém stavu byl letecky transportován na anesteziologickoresuscitační oddělení českobudějovické nemocnice.

Senior z osobního vozidla při střetu utrpěl lehké zranění hlavy a dolní končetiny. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl převezen k dalšímu vyšetření do jindřichohradecké nemocnice.

Zdroj: ZZS Jihočeského kraje