logo

V Bohumíně se srazilo Pendolino s posunovací lokomotivou, jeho strojvedoucí zemřel

Moravskoslezský kraj - 27.6.2022

Zdravotnická záchranná služba zasahovala dnes, v pondělí 27. června ráno, u nehody vlaku na Karvinsku.

Informaci o střetu vlakové soupravy Pendolino s jiným drážním vozidlem na bohumínském nádraží přijali krajští operátoři deset minut po páté hodině. Na místo ihned zamířilo celkem pět pozemních posádek ZZS.

Při železniční nehodě došlo k úmrtí jedné osoby, které již záchranáři po svém příjezdu nemohli pomoci.
Ošetřeno byl pět účastníků události, muži ve věku mezi čtyřiceti a třiapadesáti lety a čtyřiadvacetiletá žena. Všichni pacienti byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Utrpěli lehká a středně těžká poranění – otřes mozku, poranění končetin. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli transportováni do okolních zdravotnických zařízení – nemocnic v Bohumíně a Karviné, stejně jako do ostravské Městské nemocnice.

Další cestující byli posádkami ZZS prohlédnuti, nebyla u nich však zjištěna žádná zranění a jejich transport do zdravotnických zařízení nebyl nutný.

Drážní inspekce k události uvedla: Dnes v 5.02 h v Bohumíně došlo při odjezdu vlaku Pendolino (Bohumín-Praha) k jeho vjetí do postavené posunové cesty, ke srážce vlaku s posunovým dílem a vykolejení vlaku Pendolina (2 vozy). Při mimořádné události zahynul strojvedoucí vlaku Pendolino a další 4 osoby (na posunovém díle) byly zraněny. Škoda se bude pohybovat v desítkách milionů korun.Drážní inspekce na místě mimořádné události zahájila šetření příčin a okolností, na místě jsou 4 inspektoři Drážní inspekce.

image3 image2 image0 image1 IMG-20220627-WA0011Foto DI a ZZS MSK

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK