logo

Záchranáři ZZS ÚK se zapojili do LIGY IZS – ČESKO VESLUJE

Ústecký kraj - 1.8.2022

Projekt Česko vesluje už nějakou dobu frčí, ovšem samotná IZS Liga jede cca 3 měsíce. Za tu dobu se průběžně napříč celým Ústeckým krajem postupně připojují také záchranáři z výjezdových základen ZZS ÚK.

„Ligu IZS tvoří nejen naši záchranáři, kteří ji tak doplňují společně s profesionálními i dobrovolnými hasiči, státní i městskou policií a vojáky,“ upřesnil k účasti záchranářů jejich tiskový mluvčí Prokop Voleník. Ligu IZS podpořili a do veslování se také často zapojili zástupci kraje, měst i obcí, a dokonce i známé osobnosti z řad herců.

Liga IZS má dvě soutěžní kola v jízdě na veslařském trenažéru a obě by se stihnou do zářijového Mistrovství světa. Startující posádky budou pozvány na regatu při zahájení MS ve veslování v račické Labe aréně, které proběhne 17. září. Startovat zde budou děti ze středních a základních a složky IZS ve VIP stanu Českého veslařského svazu.

Super finále se uskuteční těsně před slavnostním zahájením Mistrovství světa a proti sobě se utkají štafety učitelů a složky IZS.

„4 členné družstva mohou odjet celkem 4×100, 250, 500 nebo 1000 metrů. Záchranáři jsou borci a většinou si vybírají 500 metrů, ale štafeta na 4x 1000 km není výjimkou,“ popisuje k účasti záchranářů Michal Kurfirst z Labe Arény, který je hlavním autorem a zakladatelem projektu Liga IZS – Česko vesluje.

Další zajímavé informace o veslování a průběhu Ligy IZS naleznete také zde:

https://www.facebook.com/ceskovesluje

https://www.labearena.cz/o-projektu/

https://www.labearena.cz/ligaizs

Výstřižek KDN vesluje 2

Složky IZS a zástupci města Kadaň se mezi sebou také utkali. A byl to pořádný adrenalin!

Výstřižek KDN vesluje

Výstřižek DC vesluje

Prvními záchranáři, kteří se do veslování zapojili byla parta ze základny Děčín.

Výstřižek DC parta vesluje

Čtyřčlennou mužskou štafetu narychlo doplnil tiskový mluvčí, který přijel původně jen podpořit své kolegy z Děčína.

Výstřižek TM vesluje

Výstřižek DC a TM vesluje

Byla to pořádná makačka, ale čas jsme společně udělali skvělý!

 

Prokop Voleník tiskový mluvčí ZZS Ústeckého kraje