logo

Záchranáři ošetřovali muže po pádu z jeřábu v Třineckých železárnách

Moravskoslezský kraj - 15.8.2022

Informaci o zranění muže po pádu z výšky asi 3 metrů z jeřábu v Třineckých železárnách převzali operátoři tísňové linky ZZS MSK dne 14. 8. krátce před 16 hodinou.

Na místo události byla vyslána zdravotnická výjezdová skupina ze stanoviště v Třinci a současně vzlétl vrtulník LZS Ostrava.

Záchranáři na místě ošetřovali muže ve věku osmatřiceti let, který spadl ze schodů jeřábu v Třineckých železárnách. Po pádu udával silnou bolest v oblasti bederní páteře a brnění dolních končetin. V rámci přednemocniční první pomoci zraněnému byly podány léky proti bolesti, byl imobilizován pomocí krčního límce a vakuové matrace a uložen do transportních pevných nosítek.

Po připojení na lano byl za pomoci hasičů Třineckých železáren jeřábem transportován z prvního patra industriální budovy a zdravotnickou posádkou za doprovodu lékaře LZS převezen sanitním vozem k vrtulníku. S podezřením na poranění páteře byl následně šetrně letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě a předán na oddělení Urgentního příjmu.
IMG-20220814-WA0005 IMG-20220814-WA0004

Bc. Ladislav Lang
zastupující tiskový mluvčí ZZS MSK