logo

Záchranáři zasahovali u nehod motocyklistů

Moravskoslezský kraj - 27.8.2022

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly ve čtvrtek (25.8.) večer a v pátek (26.8.) ráno, u dvou nehod motocyklistů.

K první nehodě vzlétali letečtí záchranáři z Ostravy a vyjížděl tým RZP ze Vsetína před čtvrteční osmnáctou hodinou. Střet motocyklu s osobním vozidlem se odehrál na pomezí Moravskoslezského a Zlínského kraje, v lokalitě Bumbálka, u hranice se Slovenskem. Ošetřit bylo nutno devětatřicetiletého muže, který utrpěl poranění hlavy a dolní končetiny. Po zajištění krčním límcem, uložení do podtlakové matrace a dalších opatřeních v rámci přednemocniční neodkladné péče, proběhl jeho transport do nemocnice ve Frýdku-Místku.
U sedmašedesátileté ženy zjistil lékař při vyšetření poranění hrudníku, a to středně závažného charakteru. Do péče si ji převzali vsetínští záchranáři, kteří také zajistili její přepravu k dalšímu ošetření ve zdravotnickém zařízení.

Dnes, 26. srpna před pátou hodinou ranní, vyjížděly týmy rendez-vous a RZP ke střetu motocyklu s automobilem v ostravské části Poruba. Osmadvacetiletý muž utrpěl poranění hlavy, lékař vyslovil podezření na otřes mozku. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej posádky ZZS předaly do péče urgentního příjmu ve FN Ostrava.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK