logo

Sobotní vážné nehody motocyklistů v Moravskoslezském kraji

Moravskoslezský kraj - 5.9.2022

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v sobotu 3. září u čtyř vážných nehod motocyklistů, které se odehrály na Frýdecko-Místecku, Bruntálsku a v Ostravě. U tří z nich musel zasahovat i vrtulník letecké záchranné služby.

Nejprve byly posádky v jedenáct hodin dopoledne volány do Řepiště na Frýdecko-Místecku, kde havaroval padesátiletý muž na terénním motocyklu. Přivodil si přitom poranění hrudníku.
Po patnácté hodině spěchali záchranáři do Horního Města u Rýmařova (okres Bruntál). Patnáctiletá dívka spadla při motocyklových závodech ze srázu. Týmy ZZS ji ošetřovaly s poraněním horní končetiny a podezřením na otřes mozku.
V devatenáct hodin byl dalším zraněným motocyklistou dvaapadesátiletý muž v Brušperku na Frýdecko-Místecku, který utrpěl mnohočetná poranění.
Jen o několik minut později vysílali operátoři k další nehodě jiné dva týmy, a to v Ostravě, kde se s trolejbusem střetl čtyřicetiletý motocyklista. Pacient utrpěl rovněž vícečetná vážná zranění.

Všem zraněným byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče, záchranáři je zajistili imobilizačními prostředky, podali nitrožilně léky, některým kyslík. Všichni byli poté transportováni do ostravské Fakultní nemocnice, první tři vrtulníkem, motocyklista zraněný v Ostravě pak sanitním vozidlem.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK