logo

Hrdinové Plzně přilákali do areálu DEPO2015 davy Plzeňanů

- 11.9.2022

Ani občasné silné přeháňky neodradily davy lidí z Plzně a bližšího i vzdálenějšího okolí od návštěvy největší prezentační akce všech složek IZS s názvem Hrdinové Plzně. Ta se uskutečnila v sobotu 10. září v areálu DEPO2015.

S nápadem na akci takového rozsahu přišel Magistrát města Plzně, respektive jeho Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení, před třemi lety, v září 2019. „Hrdinové“ si okamžitě získali srdce diváků, ovšem jejich kontinuitu přerušila na dva roky covidová pandemie. Tváří v tvář se tedy nejen zdravotničtí záchranáři, hasiči a policisté, ale i členové horské služby, vodní záchranné služby ČČK, Městské policie, Vězeňské služby či Celní správy mohli s nadšenými dětmi i dospělými znovu potkat až letos.

Přestože ani letos počasí organizátorům příliš nepřálo, mohl přiletět také vrtulník LZS AČR z Líní u Plzně a díky obětavosti všech proběhly také všechny avizované ukázky. Návštěvníci tak obdivovali policejní psovody, komentovaný zásah všech složek IZS u dopravní nehody, záchranu osob z výšky pomocí vrtulníku, transport pacienta s vysoce nakažlivou chorobou a mnoho dalšího. Závěr programu patřil technickým novinkám – dronům a robotickému psovi.

Děti plnily během akce na několika stanovištích různé úkoly, a kromě nových informací a ponaučení, které zde získaly, dostaly také drobné dárky. Po patnácté hodině přímo z podia všechny pozdravil primátor města Plzně Pavel Šindelář a zástupci jednotlivých složek IZS. Za zdravotnické záchranáře pronesl zdravici náměstek ředitele ZZS PK pro ekonomiku a provoz Ing. Vlastimil Stehlík. Naše dynamické ukázky briskně okomentoval Martin Brejcha.

Všechny naše sanitky i velký záchranářský stan byly neustále doslova v obležení dětí i dospělých. Staral se o ně zkušený tým záchranářů a lektorů ZZS PK a desítka studentů Fakulty zdravotnických studií ZČU Plzeň. Za pomoc, zájem, a trochu neskromně i za váš obdiv k naší práci děkujeme a těšíme se za rok na viděnou!

Text a foto: Vítězslav Sladký

hrd 1

 

hrd 2

 

hrd 3

 

hrd 4

 

hrd 5

 

hrd 6

 

hrd 7

 

hrd 8

 

hrd 9

 

hrd 10

 

hrd 12

 

hrd 11